Известие

Collapse
No announcement yet.

159/Brera или нещо други.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 159/Brera или нещо други.

Здравейте Колеги,

Решил съм да сменям 147-цата и се чудя, какъв автомобил да избера.

Искам да вози добре(не толкова твърдо окачване), да е по здрав(окачването на 147 е мъка) и да е добре шумоизолиран(пак 147 ми е критерия). А и забравих да е бързичък. В момента съм се нагледал на bmw е90/ Alfa 159/Brera в този ценови диапазон.

159 е доста красив автомобил, за съжаление не съм се возил в такъв. Някое от по горните описания дали съвпада? Искам като се движа примерно със 110-130 км/ч да не чувам много излишни звукове в купето.

Alfa Brera ми харесва даже повече и бих взел него(дизайн, а и рядко ползвам задните седалки). Каква е разликата с 159 по отношение на окаването?

Ако има някой от Пловдив, който може да ме разходи с неговата 159/Brera ще съм му много благодарен.

Поздрави!
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
    Здравейте Колеги,

Решил съм да сменям 147-цата и се чудя, какъв автомобил да избера.

Искам да вози добре(не толкова твърдо окачване), да е по здрав(окачването на 147 е мъка) и да е добре шумоизолиран(пак 147 ми е критерия). А и забравих да е бързичък. В момента съм се нагледал на bmw е90/ Alfa 159/Brera в този ценови диапазон.

159 е доста красив автомобил, за съжаление не съм се возил в такъв. Някое от по горните описания дали съвпада? Искам като се движа примерно със 110-130 км/ч да не чувам много излишни звукове в купето.

Alfa Brera ми харесва даже повече и бих взел него(дизайн, а и рядко ползвам задните седалки). Каква е разликата с 159 по отношение на окаването?

Ако има някой от Пловдив, който може да ме разходи с неговата 159/Brera ще съм му много благодарен.

Поздрави!
    За съжаление 159 не вози в никакъв случай меко,вози твърдо и стабилно на пътя...............най-комфортната Алфа от по-новите е 166.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Alfa Brera ми харесва даже повече и бих взел него(дизайн, а и рядко ползвам задните седалки). Каква е разликата с 159 по отношение на окаването
      Разлика в окачването няма, това са еднакви коли с различни купета, също като 156/147. С тия дебели врати, които са им сложили и със 180 няма да чуваш много от външният шум.

Виж за бързина, не са от най-бързите, със сигурност има по-бързи БМВ-та, ма сега не е сезона за покупка на такова, че иде тежка зима и ще си пешеходец повечето време.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Абе в сравнение със 147/156 много по меко вози 159ката, особено ако е обута с 16ки или 17ки. При по голяма джанта пада комфорта.

Да, возията не е като на S-класа, но е изключително стегната и добре стъпва на пътя.
        На мен най ми харесва че я няма онази специфична "хлабавост" в сравнение със 156цата.
        Обезшумяването е много по добро. Вървежа е приличен, макар че колата е тежка.
        Не знам какво се очаква - да лети ли?
        Като започн да се кмемтира, че не вървяли като за конете си - ми 1,9 е само 150, колко да върви? Колкото 400 ли?
        Сравнявал съм вървеже с други сходни коли с подобни мотори и не е по слаб, даже в ниските алфите дърпат по уверено заради хубавия въртящ момент.

Най разпространеното е да се сравнява вървежа на 159ка с малкия мотор, с този на някое бмв с три-литровия...

Със сигурност чога да кажа, че моята 159ка, с 2,4 мотор автомат, върви много повече от Е класа автомат, 2004та с 3 литровия мотор и от Ауди Олроуд автомат 2006та също с 3литровия мотор.
        Не говоря за максимална скорост и гонкане на магистралата, а за пъргавост при градско каране. Ясно е че големите мотори на магистралата ще ме разцепят.
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Ако търсиш мека возия си объркал марката колега, такава Алфа няма. Това са спортни коли, със спортен дух стъпващи уверено и твърдо на пътя, в това им е чара! При БМВ също возия може да търсиш от 5-та и 7-ма серия принципно.
          Не му мисли толкова, a взимай една Брера щом имаш възможност.
          Last edited by M.Gruev; d.m.y г., 11:09.
          Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
          Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Ясно, че е спортна все пак съм на 24 и мисля, че ще ми е тамън. Особено Brera-та с нейното купе. Возията искам да е една идея по добра от на 147-ца. Не очаквам да вози като Е/S/5/7, но не и да ми стресира бъбреците . Искам да е една идея по-обезшумена и да се наслаждавам на пътя/музиката ( слушам силно музика, но на дълъг път са натоварващи високите/излишните децибели). Относно колко бърза е, не ме интересува максималната скорост, а по скоро пъргавината (ускорението). Ако е Brera, най-вероятно ще е 2,4 JTDm(1.8 ти май трябвада е нова).

Проблема е, че Brera трудно ще намеря(таква червена с всички екстри)......

Comment

Така като чета, то ти трябва един Опел Инсигния.
              Хем красива, хем обезшумена, хем вози по-добре, хем е и малко по-голяма. Замисли се над този вариант.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

е Инсигниата не е лоша кола, но ми идва по скъпа. Пък и не искам да е голяма. Бях го споменал по горе, че задните седалки ги ползвам рядко.

Явно трябва да се кача да покарам/повозя в една 159/Brera и тогава ще разбера дали е за мен.

Comment

е Инсигниата не е лоша кола, но ми идва по скъпа. Пък и не искам да е голяма. Бях го споменал по горе, че задните седалки ги ползвам рядко.

Явно трябва да се кача да покарам/повозя в една 159/Brera и тогава ще разбера дали е за мен.

Най-добрата опция колега е да се качиш във въпросните коли и ти сам да си решиш . Няма по добро от това ти сам да си провериш кое най- много ти "тича"
                  Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                  Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

159 е по-добре от 147.
                    В смисъл, че ъпгрейда си заслужава.

Брера не съм карал, но предполагам разликата ще е като между 147 и 156. Малка, но все пак я има.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      За съжаление 159 не вози в никакъв случай меко,вози твърдо и стабилно на пътя...............най-комфортната Алфа от по-новите е 166.
                      моята вози меко возих се в колата на колегата Сашо и разликата е огромна неговата кола е като картинг а е и тя на 17-ки направи ми едно кръгче за да видя как върви колата със чипа върви за страх
                      sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Брерата вози една идея по твърдо от 159 ката, багажник почти никакъв, задни седалки -за домашен любимец.С две думи двуместна спортна кола.Бях прред дилема 159 или берера като си сменях колата, взех 159 ка и не съжалявам.1,9 не е лош мотор, гори приемливо/особенно ако не го газиш дава разход около 7 градско и около 5 извънградско/, върви добре особенно предвид теглото и.След чип става малко по пъргава.Брера не взех единственно и само заради липсата на багажник, иначе лично мен липсата на задни седалки идеално ме устройва, не обичам да пътувам с пълна кола.
                        Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                        156 1,8ТS-99 ......
                        EX
                        159 1,9 JTD-08

Comment

Както и колега Ивп каза, явно от 159 до друга такава има голяма ралика. Наистина моята вози доста по-стегнато и твърдо, което е страноо предвид факта,че би трябвало да са еднакви окачванията...
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Въпросът е сега и Брера да намеря да видя. Аз съм млад, задни седалки и багажник не ми трябват много много. Като се замисля, колко съм ги ползвал на 147... а е с 5 врати....

Comment

Въпросът е сега и Брера да намеря да видя. Аз съм млад, задни седалки и багажник не ми трябват много много. Като се замисля, колко съм ги ползвал на 147... а е с 5 врати....
                              абе ще ти трябват! мадамата къде ще я пльоснеш?
                              sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Working...
                              X